OffNews.bg

Кратките истории на Калин Терзийски

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ ОБИЧА ХОРАТА

Тъй като Калин Терзийски бил император на света и на още няколко неща, на него му се налагало да ходи сред хората и да разговаря с тях.

Той бил добър и справедлив владетел и хората го обичали. По влияние се равнявал на Зевс и на Тони Стораро.

Ходейки сред хората и виждайки колко мъдрост и красота има в тях, каква чистота има в душите им, в колите им и понякога - в телата им, той силно ги заобичал. И затова издал декрет - хората да не бъдат поголовно давени в тресавища и отравяни с ботулинов токсин като другите обикновени земеделски вредители. Каквато била практиката до преди това.

***

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ СЕ ХВАЩА НА РАБОТА

Калин Терзийски бил известен негодник и пройдоха.

По цял ден ловял мухи с уста, а също така и пишел книги, стихове и разни други гадости. Хората с право искали да го пречукат, но той се криел.

Но един ден у Калин Терзийски се извършила дълбока душевна трансформация. И той решил и се хванал здраво на работа.

Имал една бяла котка. Запрегнал я и почнал да оре с нея. Когато слънцето се вдигало на две копрали, той сядал и разпрягал котето, давал му мишки на прах, той изяждал две глави лук, па ставал пак и запрягал котето и дий, дий.

За две седмици изорали около седемдесет сантиметра. Калин Терзийски ги засял с извънредно редки орхидеи. И наесен - като ожънал - смлял орхидеите при мливаря и имал хубаво брашно - за хляб за цялата зима. А при глобалното затопляне тя била много кратка и Калин Терзийски не се измъчил чак толкова. Само котката му, бялата, която той наричал Сивушка, доста зор видяла. И въобще - мъка, толкова мъка има на тоя какво беше там.

***

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ ПРОВЕЖДА РЕФЕРЕНДУМ

Калин Терзийски станал по едно време много известен политик. Това се случило внезапно някъде към четири и половина през нощта в някакъв юнски ден. От четири и половина до към пет и десет Калин Терзийски бил ужасяващо популярен политик и държавник. Даже се твърдяло, че го готвели за министър на регионалното разбитие, колтурата и премайнер минайстър.

Естествено, по това време нормалните хора спели и не разбрали нищо от това. Дори самият Калин Терзийски бил задрямал и не усетил колко е обичан от хората и какво огромно влияние има.

Но по едно време, с извинение, му се приходило по малка нужда - точно в края на периода му на най-голяма известност. И като отишъл до градината, за да изпразни мехура си, много силно му се приправил референдум. Бързо бързо се прибрал в одаята си, взел там каквото трябва за правене на референдум и - речено - сторено. Пата-кюта - направил го.

От това Българската държава след това процъфтяла и до сега си е все така - процъфтяла. До към шест без десет се очаква да е силно процъфтяла.

А Калин Терзийски си лежи и си гледа кефа сред целия този цъфтеж.