OffNews.bg

Кметове преброиха едва 1800 души без ефирна телевизия

 

От стотици хиляди, броят на хората без ефирна цифрова телевизия се сви до 1800 души.

Изненадващо ниската цифра бе съобщена днес от министъра на транспорта Данаил Папазов в интервю за Дарик радио.

Оказа се, че министерството е възложило на кметовете на 393 селища без ефирен сигнал да преброят колко души точно не могат да гледат безплатна телевизия. И така, кметовете преброили 1800 засегнати, но преброяването продължава, уточни Папазов. Досега са се 0тчели кметовете на 110 селища с общо население 21 911 души.

Обработването и анализът на данните ще продължи края на ноември. Тогава, в зависимост от окончателния брой, ще бъдат обсъдени последващи действия на държавата, каза министър Папазов.

 „Български пощи” ЕАД е получило разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна. Това е нова пазарна ниша с цел разширяване на обхвата на дейност, генериране на потенциални нови приходи и уплътняване на ресурсите на дружеството, съобщи още той. От догодина ще се разшири и асортиментът, продаван в пощенските станции. Освен книги, както досега, ще се предлагат и тетрадки, учебници и други ученически пособия. Пред сключване е и договор на „Български пощи“ с Българския спортен тотализатор за предлагане на нови атрактивни услуги, каза в заключение министър Папазов.