OffNews.bg

Супергрупата “Легендите” на турне с рок хитовете си

Най-новата родна супергрупа "Легендите" стартира своето рок турне тази есен, като все още не са обявени подробности около него, съобщи сайтът WeRock.

Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров се събират за поредица от концерти в цяла България, с които ще разкажат историята на българския рок през най-емблематичните си песни от последните 40 години.

Музикалното дежа-ву ще бъде пресъздадено от самите автори и изпълнители на хитовете на сцената, както и от оригиналните аранжименти, в които публиката ще има удоволствието да чуе любимите си песни. Специална мултимедия с автентични кадри ще въвежда в духа на времето, в което парчетата са създадени.

“Това е своеобразна машина на времето, която ще ви преведе през историята на българската рок музика.” - обобщава Любо Киров.

“Подготвяме съвременен спектакъл, който ще се хареса дори и на хората, които не са били родени по времето, когато тази музика е създавана”, обещава Митко Кърнев.

В световен мащаб супергрупите обикновено се събират, за да издават нови парчета. Според участниците в този проект обаче е важно да си припомним и истинските Легенди.

“Песните наистина са легендарни, защото всички сме създавали спомени върху тях, преживяли сме ги, а днес ги изпълняваме с нова енергия. За мен “Легендите” е сбъдната мечта, защото винаги съм искал да бъда част от супергрупа”, разкрива Данчо Караджов.

Преди седмица OFFNews направи интервю с един от членовете на групата - Константин Марков, в което той разказа подробно за новия си проект.