OffNews.bg

Enter Shikari с концерт в София на 6 октомври

Британците Enter Shikari ще пристигнат за концерт в България на 6 октомври в столичния клуб Mixtape 5.

Бандата е тук по покана на BGTSC, като шоуто на групата е част от турнето по представянето на последната творба на щураците от Острова, наречена The Mindsweep.

Създадени в самото начало под името Hybryd и превърнали се в една от най-обичаните британски банди на днешното време, ENTER SHIKARI дебютират през 2003 г. като само в рамките на година създават трите демо албума – „Nodding Acquaintance”, „Anything Can Happen In The Next Half Hour” и „Sorry You're Not A Winner”. През 2006 година бандата създава собствен лейбъл - Ambush Reality, като същата година лимитираното парче Mothership много бързо става “Сингъл на седмицата” в iTunes.

Дебютният албум на групата „Take to the Skies” се появява на 19 март 2007 година, като едва седмица по-късно вече е под номер 4 в UK Top 40. Анонсираният втори албум „Common Dreads” се появява през март 2009, а през 2012 година издават „A Flash Flood of Colour”.
В началото на тази година бандата се завърна с нов и отново много добре приет от всички албум „The Mindsweep”.

От дебюта си през 2003 година до днес бандата е концертирала по целия свят, в това число Индонезия, Малайзия, Южна Африка, Нова Зеландия, Австралия, Русия и цяла Европа.

Билети може да откриете в мрежата на Eventim на цена от 35 лева. Пропуските ще тръгнат в продажба на 20 юни. В деня на събитието билетите ще са на цена от 45 лева.