OffNews.bg

Преименуват летище заради Роналдо, правителството на Португалия негодува

Решението на регионалните власти на остров Мадейра да нарекат местното летище Мадейра на името на родения там ас на Реал Мадрид Кристиано Роналдо създаде напрежение с централната власт в Португалия.

Министерството на регионалното развитие и инфраструктура на Португалия е недоволно от промяната и започна разследване за легитимността на събитието, пускайки молба към националното управление на летищата "АНА" за тяхното официално становище относно промяната.

Настоящият дебат би могъл допълнително да забави церемонията, която е планирана да се състои на 29 март и се очаква да бъде посетена от самия Роналдо, президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуса и премиерът на страната Антонио Коща.

Първоначално преименуването на летището беше планирано за декември 2016 г., но тогава португалската звезда не бе на разположение и нямаше как да присъства на откриването.

Настоящето събитие е в чест на нападателя, който е роден в Мадейра през 1985 г. и живее на острова до 12-годишна възраст, когато се премества в Лисабон, за да се присъедини към юношеската формация на Спортинг.