OffNews.bg

Ще гласувам за партия, която - още от Вашите отговори

Публикуваме още от читателските отговори, които ни изпратихте за допитването ни "Ще гласувам за партия, която".

Читателката ни Людмила Ангелова би се доверила на партия, която професионално и отговорно покаже капацитет да се справи със сложната външнополитическа обстановка:

"Поздравления за хубавата идея да ни дадете възможност да кажем и ние, гласоподавателите, от какво се интересуваме и за кого бихме гласували. Ето какви мисли нерадостни мисли ме спохождат по този въпрос напоследък. Следя с голяма тревога международните новини - особено, свързаните с Русия, САЩ и Турция. Според мен положението от всички посоки е тежко за горката ни държавица. Погледнете само заканите на Турция към страните от ЕС, предизборните скандали около техния посланик у нас. Като знам и какъв коз държат с всички тия бежанци на територията си, силно съм притеснена, че днешните заплахи ще се превърнат в утрешния наш и европейски кошмар. В същото време съм убедена, че в политиката страхът не е добър съветник. Крайните изказвания и действия, безогледното манифестирано отрицание, изхвърляниците на един политик или политическа сила могат да ни направят голяма беля.

Затова ще гласувам за партия или коалиция, които с интелект, такт и дипломация покажат капацитет, че могат да се справят с отговорностите пред външната политика и най-вече ще работят за България, а не за чужди интереси! Че аман от продажници!

С уважение!
Людмила Ангелова

Читател с псевдоним Sawall смята, че "големите липсващи звена тук са образованието и здравеопазването":

1) Късно е вече да се оправят доста неща. Дори някой да ги стегне, след 2-3 години пак ще се разкапят. Защо? Защото образованието беше оставено 25 години да се скапва само, а ефектите са дългосрочни и бавни. Подобряването на образованието ще има дългосрочни и бавни, но пък огромни положителни ефекти. Но е трудно да се фукаш, че след 10 години нещата ще са по-добре заради промените, които си направил в образованието.

2) Здравеопазването е в жестока криза - некомпетентност, липса на съпричастност и човечност, корупция, непосилни цени, и най-вече липса на персонал. Защо никой не говори за това?

Читател с псевдоним Hali Gali очаква от партията, за която би гласувал, да гарантира въвеждането на електронното гласуване и образователен ценз със завършено минимум средно образование. Освен това настоява и за пълна ревизия на "прехода" с "хиляди дългосрочни ефективни присъди".

Станислав Цветков предлага хипотетичната партия фаворит да включи в програмата си обещание да спре износа на българското злато от американо-канадски фирми.