OffNews.bg

Проф. Вили Лилков: Виждам София в А отбора на градовете, които движат Европа

Виждам София в А отбора на градовете, които движат Европа. Със своята богата и древна история София е град, който разширява европейската цивилизация и трябва да бъде модерната Западна столица на Източна Европа. 

С тези думи проф. Вили Лилков откри кампанията на "Синя София" днес. Ще насърчавам будните, трудолюбивите и почтени хора. Няма да отмествам поглед от бъдещето и никога няма да забравя, че София е древен град, който носи духа на християнската толерантност и е длъжен да даде шанс на всеки, който иска тук да реализира своите мечти, обеща проф. Лилков пред препълнената зала на ул. "Оборище" 5. 

Проф. Лилков представи и екипа си от 24 кандидата за районни кметове и 61 кандидата за общински съветници и заедно с тях са ангажира: 

"Да проведа решителна битка с корупцията; да привличам активно гражданите в управлението; да упражнявам стриктно контрол над администрацията; да привличам инвеститори и да премахвам пречките пред тях; да следя лично качеството на ремонтите и строителството; да разходвам пестеливо парите на софиянци; да намирам най-добрите решения на тежките проблеми във всеки квартал".

В сините листи на "Местна коалиция КОД (Д3, БДФ)" са най-качествените и компетентни кандидати за управление на София - посочи той. - В тях има:

1. Повече от 10 учени и университетски преподаватели (професори, доценти, главни асистенти) и директори на софийски училища.

2. Хора с богат опит в местното и националното управление - министри, зам. министри, кметове, зам. кметове, общински съветници.

3. Математици, статистици, финансисти, икономисти, IТ специалисти, инженери, лекари, режисьори, журналисти.

4. Професионални спортисти, републикански шампиони.

5. Експерти по публична администрация и в областта на топло- и електроенергетиката, околната среда, водите и земеделието, в сферата на сигурността, в социалните и здравни дейности.

6. Носители на различни престижни награди и отличия.