OffNews.bg

Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България

Настоявам за пълно и обективно разследване на безропотното предаване на Турция на всички опозиционери на Ердоган. Предаването на хора на чужда държава може да става само след съдебен контрол. 

Това написа кандидатът на РБ за президент Трайчо Трайков във фейсбук. Качването на хора в багажници – в чувал и по списък, е мутренски маниер, а България не може да бъде мутренска държава. Колко души са в изпратения от Ердоган списък? Предаден ли е и на каналджийската мафия, която си работи добре със службите? Защо всички „патриоти“ и фили мълчат, когато България се държи като куче-пазач на Турция? В тази връзка убеждението на Цецка Цачева, че човешките права са второстепенни пред политическите обстоятелства, е не просто опасно – то е недостойно и обидно за нас, българите, коментира Трайков.

Като президент ще задавам тези въпроси и никой няма да може да ме заглуши. Очакваме разследване, а след това и поемане на политическа отговорност на най-високо равнище. Очакваме управляващите да връщат истинските нелегални имигранти на Турция, а не учители, които четат опозиционни вестници. Този скандал разрушава основите на българската демокрация, пише още Трайков. 

Българите сме достоен народ. Ние записахме в първата си Конституция, че „всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска територия". Ние приехме като братя и сестри избиваните в Османската империя арменци. Ние не изпратихме съседите си евреи в лагерите на Хитлер. Слугуването пред Ердоган заплашва да изличи този век на българското достойнство, завършва Трайчо Трайков.