OffNews.bg

Нова Република протестират, че бТВ не ги допуска до дебат

Политическият съвет на Нова Република остро протестира срещу продължаващите опити за налагане на пълно медийно затъмнение над действията и позициите на дясното обединение. Повод за реакцията ни е проведеният дебат в ефира на бТВ с водачи на листи на политическите сили за 15-и Плевенски многомандатен избирателен район", пишат от Нова Република.

Зрителите бяха заблудени, че изборът им се ограничава между представители на шест партии, но в студиото не бе поканен Мартин Димитров – водач на листата на Нова Република в Плевен.

Призоваваме отговорните медии да не се поддават на натиска от политическия картел и да не налагат затъмнение над единствената дясна алтернатива на тези избори – Нова Република.

Знаем защо политическият картел не иска да допусне Мартин Димитров до дебати. Той е един от най-успешните народни представители в предишния парламент и последователен боец срещу:

- 20-милиардната кражба АЕЦ „Белене"

- замитането на следите от грабежа „КТБ"

- прикриването на картела при горивата, който води до скъп бензин и дизел.

Политическият картел не допусна представителя на Нова Република, защото договорката между всички останали щеше да стане очевидна за зрителите.