Мартин Димитров, Нова Република: ГЕРБ и БСП са в договорка да не се разследва КТБ

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2017 в 10:48 4919 11

„Обвинението на прокуратурата не е достатъчно за разплитане на казуса КТБ. Това е много малко от работата която трябваше да се върши. Ние от Нова Република поискахме ново международно разследване – но не такова, което пише доклади. Ние настояваме за наемане на международна фирма-ловец, която да върне парите обратно и да разкрие замесените. Настояваме от повече от година, но има консенсус между ГЕРБ и БСП това да не се случва. И двете партии не искат проследяване на парите."

Това заяви Мартин Димитров от Нова Република пред бТВ във връзка с информацията, че близо 3 години след фалита на КТБ прокуратурата е приключила с разследването. Той даде пример със сходни източвания на банки по света, при които са наемани международни разследващи компании и благодарение на тях са възстановени 25-30% от парите.

„Тук са върнати до момента под 5% от парите. Това е провал. Ние от Нова Република настояваме тези 30% да бъдат достигнати", заяви Димитров.

Според Димитров е необходимо работата на квесторите в началото, когато бяха направени цесиите и прихващанията, да бъде проверена. Той напомни още, че от дясното обединение настояват синдиците в КТБ да бъдат сменени, заради незадоволителните резултати от работата им.

„Ние държим на машинното гласуване за честност на изборите. Два пъти повече обаче държим на дистанционното електронно гласуване, което като текстове изработиха граждански организации, а ние внесохме", заяви Димитров във връзка с казуса с машинния вот.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

11

Denis Rizanov

25.02 2017 в 13:22


Синдиците: ДСБ имаше 1 млн., не 48 хил. в КТБ. Кънев: Грандиозна манипулация (обновена)
http://ow.ly/r84o309lBYZ

Два влога, достигащи главозамайващата сума от 2,4 млн. лв., е имала партията на Иван Костов и марионетката му Радан Кънев – ДСБ.

Бившите министри Трайчо Трайков и Даниел Вълчев също се оказаха с влогове в КТБ, както редица лица, заемали ключови постове във властта или съветници на част от лидерите на Реформаторския блок.


Айде бе малоУМНИЯ ДС-ейбар, кво стана със СМУЧЕНЕТОНА ЛХИВИ и опорните точици?
Ше ва е.а в гърчавите мишки крастави, ше ва е.а!

38251

10

Denis Rizanov

25.02 2017 в 08:33

За втората част от въпросите ми нещо да кажеш?
"Абе що не излезе 2011-12година да питаш коя е тая банка дето поглъща като черна дупка парите на големите държавни учреждения и предприятия? Що бе? Кой не ти даваше тогава да питаш? караиван или бойчето?"

38251

8

Denis Rizanov

23.02 2017 в 13:20

Ей ма нагли бе!
Кака ленче и раданът там държаха и личните си пари и партийните даже. На лихва. Да смучат до последно.
И сега целите в бяло. Борци за свобода и правдини.
Абе що не излезе 2011-12година да питаш коя е тая банка дето поглъща като черна дупка парите на големите държавни учреждения и предприятия? Що бе? Кой не ти даваше тогава да питаш? караиван или бойчето?
Или ти тогава беше само късоглед и пееше в хора?
Ма нагла ДС-ебйри бе! Нагли и отатък!
Даже името си смениха само и само да заблудят хората, че не били ДС-ейбеци!

22188

5

Стефан

23.02 2017 в 11:56

Да? А аз имам програма за всеобщо пълно щастие и справедливост. Струва само трилион.
Вади и плащай.

3504

3

Е как ще искат проследяване на парите?

Това е светая светих за комундетата!!
Само през труповете им..