OffNews.bg

Кунева: Евроизборите са много важни за Реформаторите

„Реформаторският блок (РБ) се събра не просто за тези избори, ние ще останем заедно. За нас европейските избори са много важни по редица причини.“

Това заяви в ефира на БНТ лидерът на „Движение България на гражданите“ и водач на листата на Реформаторите за евровота Меглена Кунева.

Кунева посочи, че Блокът е стабилен, защото се основава на преговори и общи цели.

„Ние формирахме Реформаторския блок в продължение на девет месеца. Много знаково – девет месеца, колкото да се роди нещо ново, нещо жизнеспособно, здраво и което може да расте“, посочи бившият еврокомисар.

На въпрос защо петте челни места в листата на Реформаторите са за политически, а не за граждански лица, Кунева обясни, че нов съюз, какъвто е РБ, все още не е успял да утвърди своите експерти.

„За нас е голяма отговорност и моите колеги затова застанаха на тези пет места. Всеки от тях знае, че ние поемаме огромна отговорност. Ако е просто представител на гражданската листа, при една утвърдена партия, няма опасност. Но ние поемаме отговорност и това е знакът, който моите колеги мускетарски направиха“, посочи Кунева.

Тя заяви, че е готова за предстоящия дебат и очаква дискусиите с политическите й опоненти да родят истински важните приоритети за България.