OffNews.bg

Изборите свършиха, започна броенето: Можете да гледате камерите на местните избори

Изборният ден официално приключи. Дори на местата, където гласуването бе удължено до 21 ч. заради негласували, вотът приключи. Започна броенето на бюлетините. 

Процесът на видеонаблюдение и видеозаснемане на двата тура на местните избори е достъпен на evideo.bg, съобщава Министерството на електронното управление.

Видеонаблюдението е осигурено за процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден. Всеки, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена СИК в страната, може да го направи на evideo.bg.

След като Централната избирателна комисия осакати в "пет без пет", т.е. в петък, правилата и отне възможността на всички български граждани да упражнят правото си на глас чрез машини, гласуването бе само с хартиена бюлетина. 

Въпреки съпротивата на ОИК-София и многохилядния протест на жителите на столицата в събота, на хартия се гласуваше навсякъде.

Вече не липсват куриози - в столични секции камерите са обърнати, в Брезово пък камерата снима масата. В други секции няма излъчване.