OffNews.bg

Евгени Михайлов вдигна скандал в студиото на Би Ти Ви

Скандал между режисьора Евгени Михайлов, който е кандидат-депутат от ДОСТ и Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт, избухна в ефира на бТВ.

Михайлов беше поканен първи да изложи тезите си, но той избра да атакува с обвинения, че цял месец медиите агитират срещу българските граждани, преименувани насилствено от комунистическия режим. По думите му се нарушава Конституцията с опита да се отнеме правото на български граждани да гласуват.

Той не отговори на въпроса защо отново се говори за Възродителния процес и редно ли е турски министър да агитира в полза на политическа формация, която участва на вота у нас на 26 март.

"Какво общо има ДОСТ с Турция. Медиите нахъсват хората и ни наричат еничари, затова, че се опитваме да разрушим етническия монопол на Доган", ядосан коментира Евгени Михайлов. Той каза, че няма намеса на Турция в българската външна политика, което е установил, когато е обикалял смесените райони.

После той отказа да участва в дебат с Ангелов, който беше също поканен в студиото. Мотивът на Михайлов беше, че с националист и хора, които Европейския парламент нарича "фашисти", няма да разговаря.

Ангелов отвърна: "Вие сте туркофил, вие защитавате Ердоган и турските интереси. Срам за българския народ и нямате смелост да дебатирате с мен. Вие сте срам за българския народ, да отидете в партия, която се подкрепя и финансира от турската държава".

Михайлов отвърна: "Не ви ли е срам да говорите руски език в Москва.... Радвам се, че защитавате Доган. Честита нова коалиция на ДПС и патриоти", каза Михайлов.

Евгений Михайлов постави пред Ангелов книга, озаглавена „България – военният трофей на Сталин”, но депутатът от Патриотичния фронт я хвърли без да му мисли пред камерите.

Скандалът се нажежи, след което Юлиан Ангелов коментира, че "всички, които обслужват турски интереси, нямат работа в България". После Михайлов взе книгата си от земята обиден и спорът продължи в същия дух, без никой да слуша опонента си.