OffNews.bg

120 гласа за Терзиев от секция във Френската гимназия се появиха при Хекимян

120 гласа за кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев са записани за кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян и това не е направило впечатление на никого, дори на застъпниците от ПП-ДБ. 

Въпросното разминаване в гласовете е в една от секциите в 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ на бул. "Патриарх Евтимий" №35 в София, съобщи в. "Сега". 

Гласовете за Васил Терзиев изобщо не са били отчетени. Секционният протокол е бил занесен в ОИК, минал е без проблем през всички контроли, където срещу името на Терзиев е написан резултат 0, вместо 120, и е качен в сайта на Централната избирателна комисия. Секцията е № 224601013.

По протокола са правени корекции, но нито членовете на СИК, нито застъпниците - вкл. тези от ПП-ДБ, нито в ОИК са забелязали нещо притеснително в гласовете за Терзиев.

Терзиев е имал 120 гласа, които са записани на Антон Хекимян. 30-те гласа за Хекимян са били присъдени на Светльо Витков.

Според запис на броенето обаче 120-те гласа са за Васил Терзиев.

Прави впечатление, че са променя цифри при отчитането на гласувалите - от 309 души са променени на 310. В друга колона, където се посочва броя на неизполваните бюлетини, е задраскана цифрата 190 и е "оправено" на 189. 

Недействителните гласове пък са станали от 2 на 0.