OffNews.bg

Собствениците на "Градус" и Петър Дудоленски купуват "Пикадили"

Новоучреденото дружество "АП Март" купува веригата супермаркети "Пикадили" от белгийския му собственик Delhaize Group, който обяви през февруари, че се изтегля от България.

Съобщение за предстоящата концентрация постъпи днес в Комисията за защита на конкуренцията.

Регистрираното на 13 март 2014 г. "АП Март" е собственост на Ангел Иванов Ангелов и Петър Цветанов Дудоленски.

32-годишният Ангел Ангелов е син на Иван Ангелов, съсобственик с брат си Лука на старозагорския производител на пилешко месо "Градус", производителя на олио "Бисер олива" (в чиято управа е Ангел Ангелов). Ангелови имат и бизнес в зърнопроизводството, винарна, инвестират в частна клиника и търговски център в Бургас.

Петър Дудоленски е участвал в реализацията и управлението на Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse. Той е в Борда на директорите на "Синема сити молс" АД, управлява "Сити клиник фармаси" заедно с дългогодишния финансов и административен директор на кардиологичната болница "Света Екатерина" и на Националния център по сърдечно-съдови заболявания Андрей Марков и с Илиан Григоров.

В Борда на директорите на "АП Март" влиза още Ричард Уилям Макдоналд (Великобритания), който е още в управата на "Бургас плаза", рекламна агенция "Акцент Адвъртайзинг", "Лендмарк холдинг", "Айсберг Банско", "Монт вю София", "Премиер фор".

"Пикадили" има 54 магазина в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Пловдив, Габрово.