OffNews.bg

Звездите на Ман Юнайтед губят 38 милиона паунда бонуси, ако не бият Аякс

Футболистите на Манчестър Юнайтед ще загубят общо 38 милиона паунда бонуси, ако не победят Аякс във финала на Лига Европа. Новината е на "Таймс", така че може да се вярва на 100 процента.

Почти всички играчи на Жозе Моуриньо получават 25% намаление на заплатите, ако не играят в Шампионската лига. Така е през този сезон, но победа над Аякс ще им гарантира връщане на загубените пачки от есента.

Правилото е желязно и важи за всички футболисти, които се разписват срещу над 20 000 паунда на седмица. По тази причина миналото лято клубът окастри с общо 28 милиона лири заплатите на 22 играчи.

Правилото не засегна новите попълнения Пол Погба, Златан Ибрахимович, Хенрик Мхитарян и Ерик Байи. Но при провал във финала четиримата ще се простят с общо 9 милиона лири от новия сезон.

Мярката не лови защитниците Тимъти Фосу-Менса и Аксел Туанезбе. Направо да ги оплачеш, двамата са единствените със заплати под 20 000 паунда на седмица.

Ще пострада и гигантският договор на Юнайтед с "Адидас", ако тимът пак не играе в Шампионската лига. "Червените дяволи" ще се простят с 30 процента от чудовищните 75 милиона паунда годишно от немския концерн.

На този фон смешна изглежда отборната премия от 1 милион паунда при успех над Аякс, която също може да бъде спестена на футболистите на Моуриньо. Да му мислят!

Финалът на Лига Европа е на 24 май във Стокхолм.