OffNews.bg

В Англия се подиграват на отбора на Петев

Бившият национален селекционер Ивайло Петев стана обект на подигравки от страна на английските медии след изключително слабото представяне на водения от него отбор на Динамо Загреб в Шампионската лига.

Под ръководството на популярния с прозвището "Кмета на Баховица" Петев Динамо успя да стане едва третия отбор в историята на Шампионската лига, който губи всичките си мачове в груповата фаза. Преди Динамо със същото "постижение" се отличиха Депортиво Ла Коруня, Макаби Хайфа и столичният Левски. Забележителното при Динамо на Петев е, че за разлика от испанците, израелците и българите, неговия отбор дори не отбелязва гол. За Левски се отличи Мариян Огнянов, който влезе в историята като първия български голмайстор в Шампионската лига, след като прониза вратата на Челси при загубата с 1:2 в София.


"Как въобще такъв отбор се е класирал за Шампионската лига", пита таблоида "Дейли Мейл".

В последния си мач от групите Динамо загуби от Ювентус с 0:2 и приключи участието. Петев обаче остана доволен от играчите си.

"Поздравявам младите за представянето им. Изглеждахме доста добре с момчета на по 18-19 години. Говоря най-вече за първото полувреме, но и след почивката не играхме лошо. Всички знаем класата на Ювентус. За съжаление загубихме заради грешки, каквито допуснахме и в предишните мачове. Първият гол падна в ситуация, в която четирима наши футболисти бяха срещу един от Ювентус.

Вторият стана след центриране. Въпреки всичко, показахме характер. В отбора ни са новите Модрич, Ковачич и Манджукич. Щастлив съм, че разполагам с толкова млади и талантливи играчи. Липсва ни последният пас, но това се дължи на малкия опит. Не можем да виним момчетата за грешките, бъдещето е пред тях", коментира бившият селекционер на българския национален отбор.