OffNews.bg

Треньорът на юношите ни остана доволен от жребия за Евро 2017

Селекционерът на националния отбор по футбол на България до 19 години Ангел Стойков остана доволен от тежкия жребий за Евро 2017 в Грузия.

Нашите момчета попаднаха в тежка предварителна група заедно със съставите на Германия, Англия и Холандия. Стойков обаче е убеден, че тимът ще даде най-доброто от себе си и ще се представи достойно на първенството в Грузия.

"Изключително сме щастливи да срещнем три от най-добрите отбори в Европа. За нас това е голям стимул. Дано се представим по най-добрия начин. Самото класиране заслужава уважение. Ако трябва да бъда честен, най-добре познаваме англичаните. Но ние с тях играхме контрола, а сега ни предстои един коренно различен мач.

Тепърва ни предстои много работа. Ще уточним и контролите, които ще изиграем - две или три в зависимост съперниците и местата, където ще се проведат. Изключително много съжаляваме за Асен Чандъров. Състезател с основен принос за класирането му. Контузията му е тежка, така че ще трябва да търсим други варианти.

Имаме такива, но когато говорим за националния отбор, ще трябва да намерим най-доброто. Надявам се, че момчетата ще завършат успешно сезона в България, ще вземат участие в максимално много мачове и ще са в добро здравословно състояние. Видяхте колко хубаво и важно е, че играят мъжки футбол.

Мисля, че това бе основното, което ни донесе успех в тези квалификации",каза селекционерът.