OffNews.bg

От Левски призоваха феновете: Бъдете толерантни и европейци

Ръководството на Левски призова феновете на тима за толерантно поведение преди предстоящия домакински мач на "сините" срещу черногорския Сутиеска от Първи квалификационен кръг на Лига Европа.

Ето какво гласи събощението:

"Уважаеми привърженици,

в навечерието на първия мач от Лига Европа ПФК Левски призовава всички свои фенове за толерантно поведение. Клубът е част от голямото европейско футболно семейство и спазва разпоредбите на европейската футболна централа и остро осъжда всяка проява на дискриминация на етническа или расова основа.

Нашият патрон Васил Левски е символ, носител на най-висшите човешки ценности, а любимият отбор има 103-годишна история, в която винаги публиката е била на европейско ниво. Подкрепете тима така, както само Вие го можете и нека заедно извървим пътя към победата".

В същото време, носителят на купата на Черна гора по футбол Сутиеска пристигна в София за утрешната първа среща на "Герена".

Групата на клуба от Никшич се придвижи до българската столица с автобус от македонския град Пирот, където футболистите на треньора Никола Ракойевич тренираха.

За късмет на "сините", специалистът има кадрови проблеми заради отсъствието на няколко играчи. Мачът с Левски заради натрупани картони пропуска вратарят Владан Гилиен.

Новото попълнение в атака Стефан Денкович няма да може да играе в София заради административни проблеми. Нападателният тандем Игор Иванович и Боян Божович лекуват контузии след края на миналия сезон.

Срещата ще се играе утре от 20:00 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов“.