OffNews.bg

Ман Юнайтед плати 40 милиона паунда за сръбски средняк от Челси

В Англия продължават да дават луди пари за футболисти със съвсем обикновени качества. Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Неманя Матич от Челси. Договорът на играча е за 3+1 години.

Двата клуба не обявиха стойността на сделката, но според BBC тя е за 40 млн. паунда. Националът на Сърбия стана излишен в сметките на Антонио Конте. Той беше постоянна величина в тима, спечелил титлата през изминалата кампания в Премиършип, но явно не чак толкова важна.

28-годишният Матич се превръща в третото ново попълнение на Юнайтед за лятото след Виктор Линдельоф и Ромелу Лукаку. Жозе Моуриньо обаче иска поне още един нов.

Матич получава фланелката с №31, която принадлежеше на Бастиан Швайнщайгер. Така се потвърждава, че разпространената в неделя снимка на сърбина с тренировъчен екип на “червените дяволи” с въпросния номер е била истинска.

Прав е Фабрицио Раванели, бившият италиански национал. Онзи ден заяви, е при тези футболисти ще струва 80 милиона евро и ще вкарва по 60 гола на сезон. т бялото перо, който вкара 5 на ЦСКА в един мач, е гений, сравнен с Матич.