OffNews.bg

Левски и Топузаков - кой ще изгори в играта с огъня?

Елин Топузаков подава оставка след мача с ЦСКА-София, независимо дали Левски ще победи. Подобен анонс в две близки до клуба медии не може да бъде отминат с лека ръка. Явно е истина, независимо че във футбола ни всичко е предпоследно. Дали обаче не е съзнателен ход на синьото ръководство за разтърсване преди битката с най-омразния за момента враг?

Нищо чудно, тъй като Левски играе безобразно от началото на годината. Общо две точки срещу съперници като Локо Горна Оряховица, Дунав и Пирин са пълен срам. Отборът трябва да бъде разтърсен здравата, иначе нищо добро не го чака в събота. И най-лесно е да бъде развята оставката на треньора. 

Цяло чудо е, познавайки психологията на родните футболни ръководители, че направо не смениха Топчо. С Емил Велев - Кокала, например. Перфектен за един мач срещу отбора в червено. Кокала ще хвърли две-три заяждания, ще размаха средни пръсти, въобще, знае как да събуди тотално демотивираната синя част от стадиона.

Явно обаче в Левски нямат готов вариант и затова услужливо пуснаха информацията за смяната на Топузаков. Дано играчите си загризе съвестта, за са разтичат, да изпотят. От Герена обаче поемат страхотен риск, защото това е нож с две остриета.

Първо, как да накараш един чужденец, дошъл от дебрите на Африка, да слуша треньора, за когото знае, че е пътник?! То важи и за голяма част от българите, които усещат трус, само когато заплатата им се забави с 4 дни. Ще има ли авторитет напускащият Топузаков, след като не показа такъв, дори когато Спас Русев му чертаеше 2 години безоблачно бъдеще?

Рискът е очевиден. И някой ще изгори. В мекия вариант - Елин, в тежкия за сините запалянковци - Левски.