OffNews.bg

Ботев не успя да бие корави португалци

Ботев Пловдив не успя да победи Маритимо в първа среща от трети кв. кръг за Лига Европа. Равенството 0:0 е заслужено и оставя интригата за реванша на остров Мадейра.

Срещата не предложи кой знае какви опасности. Това не свали настроението на стадион "Лазур" край морето, където близо 8000 зрители не спряха да пеят.

Най-чистото положение за Ботев дойде след почивката. Тогава Тодор Неделев беше изведен в добра позиция пред дузпата. Ударът му с десния крак обаче беше спасен от вратаря на португалците. Веднъж изтърва и Виана с глава.

Гостите се бяха затворили, определено играеха за 0:0, за да решат всичко на своя земя. Бяха разузнали отлично опасните играчи на българския тим и успяха. Маритимо стигна до 2-3 прилични положения, като вратарят Чворович спаси най-опасното от тях.

В продължението двата тима се сбутаха във вратата на Ботев след фаул срещу вратаря Чворович. Съдиите мъдро ги успокоиха и оставиха без картони, тъй като характерът на срещата беше коректен.

Ботев ще тръгне към летище "Кристиано Роналдо" на остров Мадейра без преднина, но с реални шансове. Преди това в Коматево гостува ЦСКА-София.