OffNews.bg

Агитката на Швеция ни се извинява за камериерката

Футболът обединява хората, а не ги разделя. Поне това е смисълът му! Ще го докажат запалянковците на Швеция във футболната квалификация срещу България.

Мачът е на 31 август в София и може да се окаже решаващ в битката за второто място. Предвид важността на срещата се очакват около 600 шведки запалянковци. Но темата е извън футбола.

Запалянковци на две от големите шведски агитки са се свързали с наши фенове, съобщи цесекарят Костадин Асенов, участник в кореспонденцията.

Скандинавците пристигат у нас за мача, като готвят уникален плакат. С него те ще се извинят заради своя сънародник, който ритна в главата наша камериерка. Шведските запалянковци се срамували от туриста, вилнял в Слънчев бряг. Те заявили, че той заслужава строго наказание и никой в родината му не го защитава.

Родните и скандинавските запалянковци са се обединили около тезата, че мачът трябва да послужи като пример за доброто в хората. Българите призовават отсега всички на стадиона да аплодират жеста на гостите.

Пияният чичко се извини, но беше задържан от полицията, впоследствие е освободен, после пак задържан по искане на прокуратурата и ще бъде изправен пред съда. Грозят го 3 години затвор.