OffNews.bg

Обляха с "народната любов" депутата от БСП Жельо Бойчев (видео)

Депутатът от БСП Жельо Бойчев изпита "народната любов" на влизане в парламента днес. Народният представител, който тъкмо днес стана баща, излезе от парламента по обед и отиде да пие кафе в заведение край НС.

В заведението Бойчев и мъжът, с когото разговаряше, бе обграден от протестиращи, които скандираха  "Оставка" и "Уууу". Двамата продължиха да си говорят, все едно нищо не се случва.

На тръгване Бойчев се обърна към протестиращите, постоя, постоя и като видя, че диалог няма да има, а протестиращите просто започват да го замерят, се обърна и си тръгна. В този момент към него се присъедини и полицай, който реши да го изпроводи обратно към сградата на Народното събрание.

Протестиращите го последваха до металните заграждения при подстъпа към задния вход на Парламента при храм-паметника "Александър Невски" и когато Бойчев приближи, се хванаха за ръце, за да могат с жива верига да му попречат да мине. Викаха "Оставка", "Съд", "Мафия", "Уууу". Камера показа отблизо в гръб Бойчев, чиято глава и сако блестяха от размазаните яйца. Протестиращите го обградиха, за да не го пуснат да влезе.

Все пак полицията е успяла да прибера народния представител, преди да се стигне до по сериозна случка.

Протестиращите, които са били до загражденията в близост до Бойчев, поясниха в коментари в социалните мрежи, че "нагло обядваше (Бойчев - бел. ред.), на 50 метра от нас, тръгна уверен, че ще влезе, после излязоха 50 полицаи и си го прибраха."

Наши читатели пратиха и клипове от краткия инцидент с Бойчев: