OffNews.bg

Константинов към протеста: Организирайте се, ако искате да свалите кабинета

Ако протестиращите искат да свалят кабинета на Пламен Орешарски, те трябва да се организират и да посочат алтернатива, заяви пред „Нова телевизия“ проф. Михаил Константинов.

По думите му протестът се е изчерпал в настоящата си форма и трябва да премине в по-организирани действия.

„Време е протестиращите да се организират и да излязат от тази много удобна форма „Ние не искаме лидери, не искаме представителство, искаме само тези да си отидат“. Ако искате тези да си отидат, трябва да посочите кой да дойде“, категоричен е Константинов.

Според него е крайно време протестиращите да съберат смелост, за да излъчат свои представители и да проявят реални преговори с властта.

„Половината искат само натиск, само граждански контрол. Няма лошо другата половина да се превърнат в партия, с която останалите формации да се съобразяват“, смята Константинов.

Той коментира и предложението, което Бойко Борисов отправи вчера към Реформаторския блок. Според Константинов едно такова обединение е не само възможно, но и наложително.

„Във всички европейски държави членовете на една партия, каквито са ГЕРБ и сините в ЕНП, или са заедно в опозиция, или заедно управляват. Ние тук спорим кой е по-десен. ЕНП има естествен формат, да си следваме европейските принципи, а не да се опитваме да измислим нови“, съветва проф. Михаил Константинов.