OffNews.bg

Белгийският ресторант: Казахме на депутатите ви, че или ще пият само вода, или ще си ходят

Пияните депутати от "Атака" са си тръгнали от белгийския ресторант, след като от персонала са били принудени да откажат да им сервират повече алкохол заради поведението им.

Това стана ясно от думите на пресаташето на ресторант "Къщата на лебеда" в Брюксел Оливие Гилис, потърсен от Нова телевизия за коментар.

Той коментира поведението на българските политици миналата седмица в Брюксел. Депутатите пропуснаха заседанието в парламента, на което трябваше да се гласува вотът на недоверие под претекст, че са на визита в белгийската столица. По-късно се оказа, че визитата е само разходка, а депутатите не са имали нито една официална среща.

"Българските политици прекараха чудесна вечер. Вечеряха и в края на вечерята като че ли прекалиха с доброто настроение. Те наистина имаха страхотна вечер, докато не започнаха да хвърлят тапи и такива неща. А това е нещо, което ние не приемаме като поведение от нашите гости. Трябваше да ги спрем като им кажем, че ще им сервираме само вода, което не се случва често, но когато се случи, сме длъжни да кажем на клиента си, че не можем да му сервираме повече алкохол. Някои от тях напуснаха, защото им казахме, че или ще пият вода, или ще трябва да напуснат. Затова помолихме тези, които останаха да платят сметката. Защото в такива случаи трябва да помолим клиентите да платят сметката и те платиха и си тръгнаха”, заяви Гилис.

По думите му не е имало проблеми с плащането на сметката.

 

 

 „Някои от тях напуснаха мястото, когато им казахме, че няма да сервираме повече алкохол, затова помолихме останалите да платят. Така че трябваше да ги блокираме в ресторанта за малко, казахме им – не е защото не сервираме алкохол, трябва да платите, отне няколко секунди  и те платиха. И така инцидентът приключи. В противен случай щяхме да повикаме полицията, но не се наложи”, обясни пресаташето.

Полиция не е била викана.