OffNews.bg

България подкрепя Стилиян на 19-и в 19.19 ч.

На 19 април в 19.19 ч. под мотото „България подкрепя Стилиян“ множество хора ще се съберат на стадион „Васил Левски“ в знак на подкрепа към футболиста Стилиян Петров, който в момента се лекува от остра левкемия.

Датата и часът на мероприятието не са случайни, защото „19“ е номерът, под който Стилиян Петров играе в „Астън Вила“. Идеята е възникнала в социалните мрежи и е предложение на фенка на футболиста.

Стадионът ще отвори вратите на сектор „В“ и събитието ще се проведе само на трибуните там. В 19.19 ч. националният химн ще даде начало на мероприятието. То ще продължи максимум 19 мин, в които ще се веят знамена и транспаранти и хората вероятно ще скандират името на Стилиян Петров. В 19.38 ч. всички присъстващи ще трябва да напуснат трибуните.

За да не се образуват тълпи от чакащи, вратите на стадиона ще бъдат отворени още от 18 ч.

Инициаторите на мероприятието призовават всички, които ще се присъединят към каузата, да си направят по една тениска с номер „19“ на гърба. Те подчертават, че това не се прави с маркетингова цел и всеки може да надпише сам фланелката си с маркер.

Очаква се на събитието да присъстват хиляди.

За заболяването на Стилиян Петров бе съобщено на 30 март на сайта на „Астън Вила“. Лекарите окачествяват шансове на родния спортист като „много добри“.

Клубът на Петров организира дарителска кампания за набиране на средства за лечението му под надслов „Support Stan”. Те отпечатаха фланелки с лика на футболиста, които се продават срещу 8 паунда. В началото на седмицата стана ясно, че Петров ще дари повече от половината събрани пари за благотворителност.

Досега подкрепата си за Стилиян са изразили много български и чуждестранни футболни отбори и спортни организации.