OffNews.bg

България падна от Русия на волейбол, ще се борим за бронза

България загуби от Русия полуфиналния двубой по волейбол на олимпийския турнир с 1:3.

Отборът ни ще се бори за бронза със загубилия мача между Бразилия и Италия, който е тази вечер от 21:30 ч. българско време.

Българите доминираха в първия гейм на днешния мач, водиха със 7:4. Руснаците изравниха на 17 точки. Играта вървеше равностойно, но в крайна сметка Русия затвори гейма с 25:21.

Вторият гейм започна зле за българите. Руснаците вече играеха спокойно и със самочувствие. Водиха до 14:4, след което българите скъсиха дистанцията на 16:12. Руснаците обаче отново увеличиха преднината на 19:14 и взеха гейма с 25:15 само за 24 минути.

Третият гейм започна добре за възпитаниците на Найден Найденов. България поведе в резултата в началото. Руснаците изравниха при 5:5 и геймът вървеше равностойно, точка за точка. Поведохме при 8:7. На 16 руснаците изравниха. Геймът отново тръгна равностойно. В крайна сметка България взе третия гейм с резултат 25:23.

Българите започнаха и четвъртия гейм добре, със самочувствие, и почти през цялото време водиха в резултата. На финала обаче руснаците се наложиха и взеха решаващия за мача гейм с 25:23.

 Българският национален отбор по волейбол играе полуфинал на олимпийски игри за пръв път след Москва 1980. Възпитаниците на Найден Найденов стигнаха до полуфинал в Лондон след категорични победи над отборите на Германия (1/4-финал), на европейския вицешампион Италия (1/2-финал), на домакина Великобритания, на Полша и Австралия, заемайки първото място в групата си "А" и измествайки Полша.