OffNews.bg

Арестуваха активисти на „Орлов мост“ в Брюксел

Полицията в Брюксел арестува активисти на движението "Орлов мост", които се опитали да разпънат палатки пред Европейския парламент, съобщи председателят на организацията Янаки Ганчев.

По неофициална информация става дума за двама задържани активисти.

Арестувани са от 20 полицаи и две полицейски камионетки. Очаква се да бъдат освободени тази вечер и утре продължават с палатковия лагер пред Европейската комисия, уточнява Ганчев във Facebook.

Главни действащи лица на "Орлов мост" в Брюксел са Десислава Димитрова и Ивайло Дуков.

Активистите на протестното движение настоявали за среща с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и председателя на Европарламента Мартин Шулц.

В неделя Янаки Ганчев обяви в писмо до Шулц и Барозу, че делегация на „Орлов мост“ ще пристигне в Брюксел за официално връчване на петиция за „безвъзмездна помощ за оцеляване на основната част от българския народ, изпаднал в хуманитарна катастрофа“.

В случай, че такава среща не бъде осъществена и не бъде предоставена исканата хуманитарна помощ, имаме готовност да организираме палатков лагер пред сградите на Европейския парламент и на Европейската комисия, обърна се към евролидерите Ганчев.