OffNews.bg

Обраха пощата в Хасково, хаос с изплащането на пенсиите

Крадци са обрали Централната поща в Хасково тази нощ. Открадната сума все още не е ясна, по неофициална информация тя е огромна. 

Бандитите са изнесли пари от касата. Полиция е блокирала района, извършват се огледи, информира Хасково инфо. Пристигналите на работа служители тази сутрин не са допуснати в сградата. Връщат се и възрастните хора, дошли да си получат пенсиите, съобщава Хасково.нет. От 7-ми до 20-ти е периодът за изплащане на пенсиите и обирджиите са избрали точно този момент. 

Пощата няма да работи днес, клоновете изплащат пенсии, но не е ясно дали парите ще стигнат, информира Нова тв.

По-късно днес от "Български пощи" увериха, че пенсионерите ще получат парите си, че се работи по възстановяване нормалната работа на пощата и че тези, които не са успели да получат пенсиите си днес, могат да ги вземат утре.

Крадците са срязали с флекс оградата, която е в задната част на сградата, разбили са ключалката на вратата и са проникнали вътре. В пощата е имало един охранител, който е бил завързан и залят с течност, най-вероятно белина, съобщава БНР. Крадците са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, са опитали да заличат следите си. Коридорите са залети с белина, а отгоре са посипани с косми, най-вероятно взети от фризьорски салон.