OffNews.bg

''Не ми пука. К**вата трябва да има 800, а не 400 шева. Ще я довърша'': тормозът продължава въпреки ареста

"Не ми пука. К**вата трябва да има 800, а не 400 шева. Мисля да отида да довърша започнатото!"

Това пише Мирослав Андонов - представящ се за приятел на задържания Георги Николаев, който обезобрази 18-годишно момиче в Стара Загора. Андонов обяснява още, че заради "малката пи*ла цяла България качва Георги", а той му бил приятел. 

В края на тирадата си младежът пише: "Ще я довърша".

OFFNews потърси реакция от Областната дирекция на МВР в Стара Загора, откъдето обещаха да бъдат взети своевременно мерки и допълниха, че по-рано днес са получили сигнали от други журналисти за още мъже, които заплашват в социалните мрежи.

Заради подобни коментари служител на "Мини Марица Изток" ЕАД уволни свой служител, а друг - работещ в Института по математика и информатика на БАН, ще бъде наказан. Как - все още не е ясно. 

Георги Николаев обезобрази 18-годишната Дебора в края на юни с макетно ножче. Освен това счупи носа ѝ и обръсна главата ѝ.

Въпреки садизма и въпреки че е рецидивист охранителят в дискотека беше пуснат под предлог, че е нанесъл лека телесна повреда. След избухналите многохилядни протести в цялата страна срещу Георги беше повдигнато ново обвинение - за закана за убийство срещу 18-годишното момиче - и той беше прибран за постоянно зад решетките. Зверството провокира и предложение за законодателни промени, които да защитят потенциалните жертви на домашно насилие и когато то е упражнено от настоящ или бивш партньор, който не е съпруг/а. В понеделник депутатите се връщат на работа извънредно заради тези предложения за промени.