OffNews.bg

МВР: Стрелбата по Митьо Очите е започнала след "битов" скандал за паркомясто

Стрелбата по сочения за наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите в Слънчев бряг не била заради искана такса "спокойствие", а заради спор за паркомясто. Тази версия разказа главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова тв тази сутрин. Според него станал проблем от битов характер.

"В следобедните часове е възникнало пререкание по повод място за паркиране между мъж, живеещ на съпружески начала с дъщерята на Димитър Желязков, и собственика на заведението, където е станала стрелбата. След това е имало опити за изясняване на конфликта, но, за съжаление, нито една от двете страни не е съобщила за него на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 20:50, когато е станал ицидентът, на малки групи от по 3-4 души са се събрали 30-40 души, част от тях са влезли в заведението, настъпил е конфликт между хората от обкръжението на Желязков и на собственика, започнала е юмручна свада, прераснала в престрелка.

Равносметката е, че има един убит, от охранителите на Димитър Желязков. Самият Димитър Желязков е ранен. Той е в критично състояние. Двама от обкръжението му са леко пострадали", каза Костов.

Той все пак не изключи и други хипотези: "Как да кажа? Всичко е възможно. От разпитите и обективните данни, които имаме - районът е доста наситен и с видеонаблюдение, не можем да сме категорични в такава хипотеза", каза главният секретар в отговор на въпроса дали случайно спорът да е бил не за паркомясто, а за наркомясто.

Костов каза още, че свързаните със стрелбата се издирват на територията на пет области в страната, както и че вече са задържани 7 души.

Вече са установени близо 30 лица, които имат различно участие”, уточни Костов