OffNews.bg

МВР: Няма две жертви - един е загинал, един се издирва

Една е жертвата на потопа в Мизия. Жената, за която се съобщи, че е загинала, се издирва, съобщиха от МВР, цитирани от bTV.

Информацията, че има втора жертва бе съобщена от директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов по-рано днес.

Над 800 души са евакуираните от залетите райони.

100 служителите на ГДПБЗН работят на 7 участъка в Мизия.

Евакуацията се извършва с два хеликоптера, 10 екипа с лодки, пренасочени от 6 областни управления на пожарната, два модула от Министерството на отбраната - 70 служители и инженерна техника. Помагат и доброволци от Мизия.

На място работят медицински екипи с четири линейки на Спешна помощ Враца и ВМА - София.

От БЧК е организирана помощ от първа необходимост - одеала, платнища, ботуши, питейна вода и топли напитки. Има нужда от бутилирана вода. 

В с. Крушовица са наводнени къщи и пристройки, няма бедстващи хора. Организиран е екип с лодка за доставяне на провизии на хората. Нивото на водата леко спада.

Води се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър и Скът, както и на по-опасните язовири на територията на област Враца. Водата се изпуска само през преливник и няма опасност от пропукване на язовирните стени.