OffNews.bg

Млад мъж ритна в гръб и счупи таза на пенсионерка на спирка (видео)

Млад мъж е ритнал силно в гръб възрастна жена на автобусна спирка. Видео, което показва нападението, бе излъчено от сайта Флагман.

Нападението е станало на 9 май около 15:30 ч. в ж.к. "Изгрев" в Бургас. Заснето е от охранителна камера.

72-годишната жена не е предизвикала нападателя си. От видеото се вижда, че на спирката има и други хора, но те не смеят да задържат мъжа, който след първия ритник се отдалечава, после се връща, отново се отдалечава и се връща с паве, но не го хвърля. Качва се на автобус и чак тогава свидетели се обаждат на тел. 112 и разказват какво се е случило. Оттам пращат екипи на Спешна помощ и полицията. Жената е откарана в болница, тя е със счупена тазобедрена става. Предстои ѝ операция, при която ще ѝ поставят импланти.

След публикуването на информацията и видеото във "Флагман" нападателят е бил задържан от полицаи от Пето районно управление на полицията. Той е на 26 г., казва се Живко К. и е направил самопризнания. Не е успял да посочи сериозна причина за посегателството, пише "Флагман".

Пред "Флагман" потърпевшата Виолета разказва, че се е връщала от посещение при личния си лекар, от когото взела рецепта за лекарства на лежащоболния си съпруг и отишла на спирката, за да вземе автобуса. Седнала на пейка. Наблизо седял 26-годишният мъж, който започнал да ѝ крещи: „Изчезни оттук, махай се!” и я наплюл. Жената се изплашила и се отдалечила. Видяла, че автобусът пристига и станала. В гръб мъжът я ритнал и тя паднала на земята.

По-късно bTV пусна видео от инцидента.