OffNews.bg

Градски автобус се заби в дърво в Младост-2, шестима пострадали, съмнения за инфаркт на шофьора (обновена)

Автобус на градския транспорт се заби в дърво в близост до блок 205 в Младост-2, съобщи bTV. По информация на медията има пострадали сред пътниците, които са пътували в превозното средство.

До инцидента се е стигнало, след като на шофьора му е прилошало. Към мястото на произшествието са насочени 6 линейки. По предварителна информация е пострадало едно дете, има още петима ранени. Според неофициална информация в УМБАЛ "Света Анна" е откаран шофьорът на автобуса.

"Бях в автобуса. Беше много тегаво, няма да лъжа, напрегнах се много. Имаше едно дете, на което му беше разбита устата, една баба и един дядо кървяха много. Аз бях на инвалидното место и гушнах това, на което се облягаш. На мен ми няма нищо, отворих аварийните врати, защото бях в средата, за да могат да излизат хората от автобуса." - разказа в социалните мрежи Мариян С., който е пътувал в катастрофиралия автобус.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигналът за пътен инцидент е подаден малко след 17 часа. След удара на автобуса в дървото, той е ударил и два паркирани автомобила, в които не е имало хора и при този сблъсък не е пострадал никой. От Центъра за градска мобилност уточниха, че автобусът се е движил по линия номер 4.

Жена и дете пострадали при ПТП с автобус на градски транспорт в София са транспортирани в "Пирогов", научи OFFNews. "Детето преминава подробни прегледи и изследвания в детското спешно, а жената в спешно - възрастни с цел диагностициране на състоянието и определяне на лечението. Болницата има възможност да поеме колкото е необходимо от пострадалите." - съобщиха от здравното заведение.

Трима от пострадалите при катастрофата в "Младост" са приети в СО на УМБАЛ "Св.Анна" -София АД. Сред тях е и 60-годишният шофьор на автобуса, който е със съмнения за инфаркт. С порезни рани и охлузвания са мъж на 75 и жена на 65, но няма опасност за живота им. Има информация и за шести пострадал.

По-късно към 21.30 вечерта стана ясно, че нито един от тримата транспортирани в "Пирогов" вече не е в болницата. И двете жени, и детето вече били освободени.