OffNews.bg

Ембака убил работника на "Струма" като го замерил с камък

Издирваният почти пет месеца Емил Първанов–Ембака убил работника на магистрала "Струма" като го замерил с камък. Това обясни пред Нова тв адвокатът му Марин Марковски. По думите му Ембака бягал, защото опитал да избегне удар в главата от Николай Чивиев, който охранявал обекта. 

След инцидента Ембака избяга, а няколко месеца по-късно се предаде на властите. 

"Ще го защитавам от сърце", заяви адвокат Марковски. "Там не е имало знак, че се ремонтира", твърди защитникът. "Първанов е бил преследван от другия мъж и дори на няколко пъти автомобилът му е бил ударен.

Това, че си пазач на един строителен обект, не означава, че трябва да преследваш една кола и да я засичаш по доста опасен начин. Когато е стигнал Първанов, работникът му чупи предното стъкло на автомобила с палка, посегнал е да удари и жената на Първанов. Със същата палка той тръгва да удари моя клиент по главата", коментира адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че след като нанесъл удара с камъка, Ембака се притекъл на помощ на пострадалия, като му извадил езика. След това го качил в колата си и го откарал в болницата. "Коварният убиец убива и бяга, а той, в тази ситуация, може ли да се намери преценка да бъде разбран, ако не оправдан – нападат колата, съпругата, му, в колата е детето. В никой случай не следва да се чупят коли, да се нападат хора", обясни Марковски.

Той заяви, че не е знаел къде се е укривал клиентът му досега, но обясни, че не се интересува от това. На въпроса защо сега е решил да се предаде, Марковски иронично отговори, че причината са протестите на полицаите и това, че не е имало кой да арестува клиента му.

На 26 юни тази година Емил Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не е пуснал автомобила му по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт. Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.