OffNews.bg

10 потвърдени жертви и петима в болница след потопа във Варна

До момента официално са потвърдени 10 жертви от наводнението във варненския квартал „Аспарухово“. Петима души пък са били приети в болница след пороя.

Това съобщи за OFFNews.bg проф. Жанет Георгиева, директор на Университетската болница "Св. Марина" във Варна.

Тя допълни, че в "Св. Марина" са били докарани 9 тела -  на шест жени, един мъж и две деца. Десетото тяло е откарано в болница "Света Анна". Там са настанени и петимата пострадали, като от тях един човек се намира в реанимация.

„Това, което е било в първия момент на приливната вълна, е преодоляно и организацията и действията, необходими за осигуряване на ред, вече са достатъчно добре координирани“, коментира командирът на Военноморските сили вицеадмирал Румен Николов пред Агенция „Фокус“.

Николов допълни, че в момента в района на „Аспарухово“ действа достатъчно техника от обслужващите фирми по чистотата на Врана, личен състав от Служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, от полицията и Военноморските сили.

„Проблем създава тапата, образувала се от колите, завлечени от приливната вълна заедно с растителност и дървета. В момента са насочени кранове, които да разчистят и преместят натрупаните коли“, обясни вицеадмирала.

Всеки, който иска да помогне на пострадали варненци, но няма как да отиде на място, може да го направи с SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777. Цената на едно съобщение е 1 лв.