Quantcast

Потопът във Варна (галерия)

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2014 в 07:34 44070 4

1/1

Снимка Булфото

Най-малко 10 загинали и огромни разрушения причини вчерашният потоп във Варна. Дъждовете в морската ни столица продължиха през цялата нощ.

На място в момента са кметът на Варна Иван Портних, транспортният министър Данаил Папазов, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски.

Спасителните акции и процесите по разчистването продължават и в момента.

Най-тежко е пострадал квартал "Аспарухово", където приливната вълна е носила по улиците десетки коли и откъснати дървета.

Пожарникари отводняват помещения, на терен са и екипи на Енергото, които извършват обходи за поетапно захранване с електричество. Всички подстанции в града работят и са под напрежение, единствено изводите, които захранват
"Аспарухово", са изключени превантивно, обясниха от Енерго Про.

Екип на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ разчиства с паяк закъсали автомобили по от центъра към Морската гимназия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2014 в 17:48

Подпишете петицията за създаване на защитена територия по цялата 400 метрова ивица на Черноморското ни крайбрежие! https://www.facebook.com/groups/kraibrejie/

20.06 2014 в 11:47

Значи турците виновни за потопа, да си потърсим правата и да ги осъдим:)

20.06 2014 в 11:26

както се изразяват старите хора по моя край "ебало си е франко магарето" - така е, години наред експолоатация без капка мисъл за утре, и ето какво се получава - тропически климат и мини-цунамита. А и по-лошо ще става!!!

20.06 2014 в 10:31

Изсекоха горите, как няма да има потопи. Кой да поема тази вода?!?! Всяка година е имало такива дъждове, но от година на година положението става Все по-зле и по-зле. В Горно съхране има турска фирма за дърводобив, на всеки 3 мин. идва камион с ремарке пълни с трупи!!! Това е всеки ден на всеки 3 минути. ГОРА НЕ ОСТАНА. И по-лошо ще става!!!