OffNews.bg

10 000 души от 40 населени места във Видинско без ток

10 хиляди души от над 40 населени места във Видинска област все още са без ток. За някои от тях това е четвърто денонощие на тъмно, съобщава Нова телевизия.

Бедствено е положението и в общините Белоградчик и Грамада. През последните часове електричеството е било възстановено само в шест села в областта.

В някои видински села няма и вода заради повреди в електрозахранването на помпените станции.

В Ямболско две общини са в тежко положение - в община Стралджа са евакуирани около 30 семейства, които са настанени във физкултурния салон на местното училище.

В община Елхово река Тунджа е пред критичния праг от 4 метра. Около 100 семейства вероятно ще бъдат евакуирани, ако нивото на реката продължи да се покачва. Екипи на полицията започнаха обход на къщите, намиращи се в близост до реката и предупреждават стопаните да бъдат готови за евакуация.

В Хасковска област все още има домакинства без питейна вода. Достъпът до някои селища е затруднен само в община Черноочене, тъй като 10-15 метра от пътната настилка от един мост са били отнесени от реката.

В Димитровградска област има два критични язовира, които се наблюдават. Остава затворен пътят Димитровград – Симеоновград.