Quantcast

Жена и синът й въвлечени насилствено в нощна гонка заради 10 сек. закъснение на светофар

OFFNews Последна промяна на 17 март 2016 в 10:14 18092 18

Жена и синът й са били преследвани и насилствено въвлечени в нощна гонка по бул. "Цариградско шосе" от младежи. Те се ядосали, защото младият мъж, който бил зад волана, не потеглил веднага при светването на зелената светлина на светофара.

Жената се опитва да потърси помощ на тел. 112, но не среща адекватна реакция.

След ужаса, който преживява през нощта, се опитва да подаде жалба срещу преследвалите я младежи, но отново се сблъсква с бюрокрация в полицейските управления, които е принудена да обиколи.

Ето какво разказа потърпевшата Румяна Йовчева пред bTV:

"Не тръгнахме на светофар, закъсняхме на зелена светлина с 10 секунди. Бяхме наказани със сина ми, който шофираше колата от кола, изчакваща зад нас. Ние се забавихме, защото имаше преминаващ пешеходец. Часът беше дванадесет и половина вечерта. Колата зад нас адски много бързаше и започна свирене на клаксони и преследване по цялото "Цариградско шосе". Гонка като в ужасите, екшън. Започнах да търся помощ от телефон 112, който явно само препредава - регистрира, не реагира.

Това започва от входа, на светофара на "Горубляне" и продължава до алея "Яворов". През това време аз три пъти търся помощ от телефон 112, който не реагира по никакъв начин.

Шофьорът набиваше спирачки пред нас, пусна аварийни, размахваше заканително юмруци - в колата бяха четири млади момчета на видима възраст между 20 и 30 години, във видимо превъзбудено състояние, нямам идея дали от алкохол или от нещо друго.

Видях номера на автомобила и го предадох на телефон 112. На първото обаждане операторът каза: "Вие, треперещата госпожа...". Това беше повече от унизително. Те просто регистрират, не реагират. Едно време имаше телефон 166, на който веднага реагираха. Съдействие не получих до алея "Яворов", където колата отби, поради простата причина, че има камера след алея "Яворов" и те знаят много добре къде да спрат.

Няма такъв ужас, няма такава заплаха за живота ни, няма такъв стрес в дванадесет и половина през нощта, които ние преживяхме. Имаше други участници на пътя и моля ако има свидетели, да вземат отношение. Това беше много страшно.

След този ужас реших да си търся правата, да допринеса за нормализирането на тази държава. Първо отидох в КАТ, за да подам жалба, заявителски материал. От КАТ, където бяха изключително любезни и ми оказаха пълно съдействие, отидох в Четвърто районно, по местоживеене. Там се сблъсках на входа с вашите камери и много благодаря за съдействието на bTV. Там ми казаха, че не съм за Четвърто, а трябва да отида в Седмо районно. Попитах къде е и служителката ми написа адрес на едно листче. Въведох го в навигацията на колата и тя ме отведе до Центъра по метеорология и хидрология при БАН. Попитах охраната къде е 7-мо районно, която ми каза, че трябва да отида на гърба на ХИТ маркет. Отивайки там, виждам патрулки и решавам, че това е Седмо районно. Питам граждани отвън и те ми казват: "Не, не е тук, а е в онези сгради в далечината, където е полицейската академия. Отивам в полицейската академия, вземат ми личната карта, записват ми данните. Нося в ръка жалбата си. Оттам нататък чакам час и петдесет минути, за да дойде и моят ред и ми казват: "Не, вие откъде бяхте - отляво на светофара или отдясно?". Казвам: "Бях в средната лента". "Ами не, щото отляво е Седмо районно, отдясно - Осмо." Поглежда и казва: "Не, вие не сте за Седмо, вие сте за Осмо районно". И тъй като аз съм активно работещ човек и не мога да си взема отпуск, за да подам една жалба, се връщам на работа и отивам вечерта след работа в Осмо районно, където също имам указан адрес от служителите на Седмо районно. Там ме посреща служител, който ми казва: "Вие защо идвате? Колко е часът сега?". Казвам: "Идвам, за да си подам жалбата". "Ами защо идвате сега, елате утре." "Вие не може да ми кажете кога да дойда, защото аз съм на работа". Оттам нататък ме посреща сънена служителка, видимо нелюбезна, подавам си жалбата и едва вчера получавам входящ номер.

Искам да благодаря на господин Маринов - началникът на СДВР, на началника на Осмо районно управление, които ми съдействаха всичко това да се случи в рамките на 2-3 часа на следващия ден. Тези, които заплашиха моя живот и живота на сина ми, и всички участници в движението, ужаса, който преживяхме, са разкрити. Само за половин ден след вашата намеса, за което отново благодаря.

Директорът на СДВР комисар Младен Маринов заяви:

Още вчера извърших бърза проверка, за да проследя движението на материалите, които са пускани. Установихме това, което разказа и гражданката.

...

С подаването на заявителския материал в КАТ реално започва и нашата работа по случая, по установяването на останалите участници в случая - водачите на въпросния миниван.

...

Снощи бяха установени както автомобилът, така и водачите - 20-годишен тийнейджър, правоспособен, с него приятел 22-годишен и две момичета, по техни данни. Предстои установяването на други свидетели, на видеокамери по трасето, които да обективират тези техни показания

...

Те не отричат за случая, но смекчават вината си".

Случаят ще бъде докладван в Районна прокуратура.

Единият от пътувалите в минивана е бил задържан във връзка с досъдебно производство по друг случай.

Комисар Маринов обеща наказания, ако се установи, че е имало грубо отношение към жалбоподателката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 21:10

когато си гневен и уплашен, не разсъждаваш трезво. НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА!!
1. СНИМАШ!!!!! Номера, задължително!
2. Изпращаш го на мейла на директора на областното управление на МВР,като кратко описваш ситуацията, пишеш си имената, адреса и телефона.
3.Обаждат ти се от съответното РПУ.
4. Отиваш и даваш писмени показания.
5. Издирват тъпанарите.
6. Викат те да потвърдиш, че това са те, по снимките от шофьорските им книжки.
7. Правят им бързи актнове.
В моя случай, тъпанарчето се оказа без книжка.
Следвайте упътванията и успех.

17.03 2016 в 15:52

Колко време отива за да се подаде просто една жалба не е истина.

17.03 2016 в 14:41

искам да разбера какво ще ги санкционират

17.03 2016 в 14:07

чудесен пример как работи администацията в България и по конкретно в София. (на други места в страната има значително подеобрение, но там и хорта са други) Извода е че ако нямаше камери и телевизии всичко това щеше да бъде потулено и промяната щеше да е само в устите на политиците.

17.03 2016 в 12:58

Агресивното поведение на пътя е силно обществено опасно. Катастрофа с 80-100 на Цариградско може да означава тежки наранявания и смърт. 20 годишното момче трябва да бъде съдено, осъдено и книжката му отнета поне за 6 месеца.

17.03 2016 в 12:40

Милиционерите какво друго правят

освен да искат 20 заплати при пенсиониране ?!?!?


От данъците на тази жена ли трябва да ги вземат тези 20 заплати

или от глобите на нарушителите ????


Главния секретар (бивш) на милиционерите къде спи ?

Или магистрален бандит не преследва и наказва други магистрални бандити ?

17.03 2016 в 12:12

112 не се ползва всеки път, когато някой е уплашен, а когато има реална заплаха за живота, здравето или имуществото. http://www.112.mvr.bg/Tel_112/koga_zvanim_na_112.htm

И защо въобще това е "новина"?!

17.03 2016 в 11:22

Поредните боклуци. Някой ден ще налетят на правилния човек и ще има пак олеле набиха ни.

А лайнометите в коментарите са същите като въпросните пътни говеда.

17.03 2016 в 11:20

Официално сте класирани от ООН като най-нещастни и бедни.но и най-глупави защото търпите мафията да ви унижава и тъпче.

17.03 2016 в 11:20

Горката, за сънената героиня става въпрос, но не знам как да я нарека, да прекъснат отговорния и сън по такъв незначителен повод,. Ами ако през деня имаше насрочен митинг за трийста заплата нали щеше да закъснее, ако даваха заплата щеше да я вземе чак следобед. ДсСейБету незабавно да организира протест на калинкомилиционерите си под мотото
'Искаме спокойствие и кинти, ебете си мамата'.