Верижна катастрофа с 11 коли до Пазарджик взе 5 жертви

OFFNews 22 декември 2018 в 10:53 8106 0

Пет жертви взе катастрофата, станала тази сутрин на надлеза при пазарджишкото село Звъничево. Четирима загинаха на място, още един почина по-късно в болницата в Пазарджик, съобщи директорът ѝ д-р Васил Вълчев. Други двама са ранени.

Сигнал за удара между лек автомобил и миниван, в които са се блъснали още 7 коли, е получен около 7 часа. Към мястото са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Спасителният екип от пожарната е помогнал за изваждането на жертвите и ранените.

В допълнително ударилите се превозни средства няма пострадали, но са нанесени материални щети.

Дежурна група при РУ-Пазарджик извърши оглед на мястото. Изясняват се причините, довели до тежката катастрофа. 

Проверка показа, че наетата за поддръжката на пътя край Пазарджик фирма е започнала опесъчаването с няколко часа закъснение. Машините е трябвало да излязат да работят в 3 ч. сутринта, а по предварителна информация те са го направили в 6 ч.

Пътят остава затворен. Предвиден е обходен маршрут през с. Лозен. По трасето са разположени екипи на полицията, които дават указание на водачите.

Агенция „Пътна инфраструктура” извършва проверка, която ще установи дали е бил опесъчен и обработен участъкът в района на инцидента на път II-84 Звъничево – Вaрвара, съгласно договора с пътноподдържащото дружество. По време на катастрофата сутринта е имало гъста мъгла, а ограничението на скоростта в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews