Възрастна жена от Хасково даде 2500 лв. за разваляне на черна магия

OFFNews 03 април 2018 в 12:39 6015 0

64-годишна жена в Хасково е станала жертва на измама. Тя е предала 2500 лв. на две жени, представящи се за магьоснички, за да развалят черна магия, съобщава Дарик радио.

На 2 април измамничките позвънели на вратата на дома на възрастната жена, след което ѝ поискали яйце. Те го подменили с друго, което счупили и показали, че отвътре е черно. Казали й, че ще развалят направената магия, ако събере наличните си пари, а те да им баят. 

След като тя събрала всичките си спестявания, ги увила в кърпа, а маговете  извършили ритуала. Заръката на двете жени била парите с кърпата да бъдат сложени под възглавница, където да останат за едно денонощие.

Малко по-късно измамената установила, че парите в кърпата липсват. Тя е сигнализирала в полицията, като е дала подробно описание на двете жени.

Криминалистите разполагат с насоки по разкриването им.

Миналата седмица социологическата агенция "Тренд" публикува изследване, което сочи, че 45% от българите вярват в съществуването на магии. Според проучването 35% признават, че са посещавали гадател(ка) / ясновидец / ясновидка / ходжа. Впечатление прави, че в селата и малките населени места тази практика е по-разпространена за разлика от столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови