Откритото тяло на мъж край Перник е на Емил Боев, баща му и брат му го разпознали (обновена)

Намериха личната му карта, няма следи от насилие

OFFNews 31 март 2023 в 08:44 14057 0

Емил Боев

Снимка БТА архив

Емил Боев изчезна преди повече от 60 дни

Тялото на млад мъж, което изплува от езеро край пернишкия квартал „Бела вода“, е на изчезналия преди 62 дни Емил Боев. Баща му и брат му са го разпознали, съобщи БНТ.

Открита е следа от татуировка на ръката, каквато е имал младежът. 

Тялото е закарано за аутопсия, съобщи бТВ. В изплувалото тяло е намерена личната карта на изчезналия Емил Боев, информира Нова тв.

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие, заяви говорителят на окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. Тя обясни, че тялото е било сравнително добре съхранено. Стоилова подчерта, че езерото е било замръзнало и вероятно това е причината тялото да изплува два месеца по-късно. 

Говорителят на полицията Венцислав Алексов уточни, че периметърът е бил проверяван многократно, включително и с дрон. 

Трупът е изплувал близо шламохранилището на рудника в пернишкия квартал „Бела вода“, забелязан е от мъж около 18,45 часа. Късно вечерта е било уведомено и семейството, което е разпознало тялото на Емил Боев в патоанатомията. 

Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да се установи от какво е настъпила смъртта, дали се дължи само на удавяне, каза още Албена Стоилова. 

Емил Боев изчезна по време на фестивала „Сурва“ в Перник. За последно е видян до колата си, в която оставил телефона си, преди да тръгне към покрайнините на града. Преди дни майката на младежа сподели, че продължава да се надява синът й да бъде открит. 

Неговите близки организираха мащабна акция по издирването му, но без успех, въпреки обявената награда от 100 000 лева за откриването на Емил Боев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!