Цвета Караянчева с три винта в рамото след катастрофата

OFFNews 16 септември 2019 в 11:39 4367 3

Наместена е костта на раменната става на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщават от  Университетска болница „Лозенец“. 

Вчера, след катастрофа с лек автомобил край Хитрино, Караянчева първо бе приета в болница в Шумен, а след това с хеликоптер тя бе превозена до Правителствена болница. Проблемът се оказа фрактура на раменната става.

От болницата съобщават, че извършената оперативна интервенция на шефката на парламента е продължила 30 минути. Процедурата по слагане на 3 винта е била под постоянен рентгенов контрол. 

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов също даде информация за състоянието на Караянчева. По думите му то е сравнително добро. От болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания, ми се обадиха колегите ортопеди с молба за консултация и колаборация, припомни шефът на болница "Пирогов". По думите му, освен счупване в областта на раменната кост, Караянчева има и травма в областта на гръбначния стълб.

След първоначално диагностициране не беше сигурно какво е състоянието, затова се взе решение да бъде транспортирана с правителствения хеликоптер за по-сигурно. Продължителното пътуване с линейка не е подходящо, когато има увреждане в гръбначния стълб", обясни още проф. Балтов. 

Направихме много добра колаборация с Университетска болница "Лозенец“, където кацна правителственият хеликоптер. Бяха направени допълнително изследвания от скенер, ядрено магнитен резонанс, на които се видя че има травма в областта на гръбначния стълб, но тя не налага оперативна интервенция и остана единствено да се прецени кога ще се оперира счупването в областта на рамото", допълни още Асен Балтов. 

Според него самата г-жа Караянчева е предпочела операцията да стане веднага по спешност. 

Взехме решение травмата на гръбначния стълб да се лекува с тип корсет, който тя да го носи в рамките на три седмици в изправено положение. Транспортирането е от изключително важно значение да бъде направено както трябва, така че да не уредим пациента още повече, отколкото е увреден по време на травмата", посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

16.09 2019 в 19:36

Така и не разбрах защо народа трябва да се вълнува за здравето на въпросната депутатка.

3811

2

Toni2019

16.09 2019 в 19:28

Не можаха ли един реверанс към раненото дете да направят и него да качат на хеликоптера? Перфектен PR ставаше странно.

15256

1

mendi

16.09 2019 в 12:31

Колко хора са транспортирани с хеликоптер след катастрофи през тази година? Освен богопомазаните?