Бивш шеф на КАТ: Била ли е с колан в колата на НСО Цвета Караянчева?

Ген. Димитър Владимиров: Борисов не трябва да кара джипа сам и да се обръща да гледа камерите

OFFNews 16 септември 2019 в 08:46 11882 2

Снимка Дарик

Била ли е с колан председателят на парламента Цвета Караянчева, която пострада в катастрофа с кола на НСО вчера. 

На служителите от НСО, когато тръгват на път, дали им е разписано задължението охраняваното лице да бъде обезопасено с колан. Това е ключов въпрос, заяви бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев по Нова тв. Той е убеден, че за удара на автомобилите между Шумен и Силистра има няколко грешки. 

На пътя там има маркиран "остров" - повече от 8 кв. м. Дали се спазва ограничение на скоростта - не, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, заяви Милчев. Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци. 

„Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задната седалка. А това е било необходимо. Често лицата, които пътуват, се возят на задната седалка зад охраната. За НСО се знае, че трябва да са без колани, защото трябва да реагират. Но за първи път се случва катастрофа, в която да пострада охраняваното лице”, заяви ген. Димитър Владимиров, бивш директор на НСО. „Шофьорът е един от най-добрите в НСО, назначен е още през 2003 г.”, заяви ген. Владимиров.

Министър-председателят не може да си позволява да кара колата сам и да се обръща и да гледа камерите дали го снимат”, коментира ген. Владимиров.

Председателят на НС бе оперирана, днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Очаква се тя да се възстанови до месец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6015

2

Ехо

16.09 2019 в 17:24

А защо не се вижда знака за ограничение до 60 км!?

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

16.09 2019 в 09:36

Ама уточнявайте...
Бивш шеф на КАТ - СОФИЯ...
Не ни представяйте тоз изживяващ се като велик катаджия говорител по телевизията..
Още помним как като паун "забравяше" да уточнява, че акциите за които говори са за софиянци, а не за цялата страна..
Иначе е прав за питането...

П.П. - гледайки снимката.. Горката женица - не виетнамската пекинка де, изгоря.. Тръгнала да влиза в лентата за ляв завой..
И пресякла "алеята на НСО" - разделителната лента на платната..
А туй - за къде е бързала виетнамската патица в неделя на път към София, е друг въпрос. Та се е налагало НСО да са прават на пилоти от формула НУЛА..
 
X

Да помогнем на украинските деца!