Свлачища отново затвориха пътища в страната

OFFNews 21 март 2015 в 13:35 5774 2

Нови свлачища се активираха и отново затвориха пътища в страната.

Тонове скална маса и пръст са се свлекли в района на пътя Варвара-Велинград, близо до Цепина, съобщават от БНР. В района не е имало автомобил на пътното платно.

В момента пътят Варвара-Велинград е затворен и в двете посоки. Въведен е обходен маршрут през Пазарджик - Пещера - Батак - Ракитово - Цигов чарк и Велинград. 

Скалната маса е в голямо количество, така че почистването й ще отнеме време. Районът на свлачището е малко след Варварските минерални бани. Рано тази сутрин в района е качена тежка техника, която да извърши почистването.

Малко свлачище има и между Велинград и Юндола, но там пътят е отворен в едната лента. 

По пътя за Асеновата крепост също се активира ново свлачище. Мястото се намира на 200 метра под крепостта. 

Пътят не е затворен за пешеходци и автомобили.

Две активни свлачища затрудняват движението по пътя Дупница - Кюстендил. Едното е преди отклонението за село Долна Козница, а другото е в местността ”Черна нива”. Опасните отсечки са обозначени с пътни знаци.

Ограничението за преминаване на товарни автомобили над 12 това по пътя Коняво-Бобов дол остава. 

От Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предупредиха, че днес и утре, заради влажните почви, частичното снеготопене и очакваните валежи от дъжд, ни очаква повишение на нивата на реките в по-голямата част от страната. 

Водните количества в реките в почти цялата страната са над праговете за високи води.

Нивото на река Тунджа при Елхово е над оранжевия праг за риска от тревога. Прогнозата е, че плавно ще се понижава, но ще остане над оранжевия праг.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката