Сватът Софиянски: Не знаех деня на идването на Васил Божков. Децата ми казаха

Смятам, че той не е виновен - казва бившият кмет на София

OFFNews 27 август 2023 в 11:30 5587 2

Стефан Софиянски

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Стефан Софиянски

"Не, не знаех за неговото идване в конкретния ден. Децата ми казаха, че има намерение да се върне, но конкретния ден научих от медиите. Тази тема е чувствителна в семейството и ние не я коментираме”, каза Стефан Софиянски - бивш служебен министър-председател, кмет на София и сват на Васил Божков - пред bTV днес.

Неговата дъщеря Ива е омъжена за сина на Божков Антон.

Вчера Софиянски заяви, че се тревожи за живота на Васил Божков, който се върна в България на 25 септември от Дубай, където - според прокуратурата - се укривал от българското правосъдие. Той беше арестуван на летището, а съдът го остави в ареста за постоянно.

Срещу хазартния бос се водят три дела. Четвъртото е прекратено от прокуратурата. Наказателните производства са свързани с хазартния бизнес на Божков, с подбудителство на 4 убийства, с антиките му, с престъпление срещу републиката. Повдигнати са му 19 обвинения, включително че е ръководил организирана престъпна група. Според прокуратурата тя действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления.

Тревогата на Софиянски за живота на Божков идвала от убийството на Алексей Петров. “Тревожа се за всеки един човек, защото това показно убийство, което имахме преди две седмици дава един друг начин на живот. Дългото време на безвластие, чувството, че няма стабилност в държавата, води до такива събития. Не само с Божков, с всеки може да се случи”, каза вчера Софиянски.

Софиянски днес коментира 19-те обвинения срещу Божков. „Аз смятам, че Божков не е виновен и аргументите са ми, че изведнъж се натрупват 19 дела. А къде е била прокуратурата през времето, когато са се случвали тези събития? Изведнъж започва да ги натрупва”, добави Софиянски.

Бизнесменът милиардер анонсира на 16 май, че е готов да се върне в България, защото "наглостта на Борисов (Бойко Борисов - бел. ред.) отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел".

Попитан, Борисов отвърна за завръщането на Божков: "Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери идват и се връщат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

27.08 2023 в 15:40

Между другото, едвам го познах! Така се е сбабичосал, че е заприличал на Тутанкамон! Проклетите хора остаряват грозно.

10298

1

AntiZ

27.08 2023 в 15:37

Нещо много се е разтревожил тоя! Да не дòбие инфркт, както биха казали братята сърби? "Тревожил се за всеки един човек, защото това показно убийство..." Всеки един човек няма да бъде показно убит, алоу! Показно убити са мутрите, дори там, където убийството е неделима част от битието. Като в любимата ти рашка! От мутри с нахилени физиономии, цял живот няма отърване!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша