Стрелба и загинал в метрото на летище София, жена е ранена след скандал (обновена)

OFFNews 12 май 2021 в 14:56 19552 1

Тежко престъпление в метростанцията на летище София е станало преди минути.

Мъж е стрелял по жена и тя е ранена тежко, откарана в болница в критично състояние. Стрелецът е починал, след като преди това е опитал да се самоубие.

Най-вероятно става въпрос за личен конфликт.

Сигналът в Спешна помощ е получен в 14,24 ч, разказа говорителят Катя Сунгарска. Жената е около 50 г., тя е интубирана на място. Състоянието ѝ е много тежко, откарана е в болница "Света Анна", допълни Сунгарска.

От УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха още подробности за състоянието ѝ:

"Жената е в кома, интубирана е още от екипа на Спешна помощ. В крайно тежко състояние. Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата с входно-изходно отвърстие, огнестрелна в дясна гръдна половина и огнестрелна рана в корема, в областта на далака. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. Извършени са реанимационни мероприятия в Противошокова зала, всички диагностични мероприятия и в момента е в операционната зала, където подлежи на коремна и на неврохирургична операция", обясни пред журналисти д-р Славчо Близнаков, изп. директор на лечебното заведение.

До пострадалите на перона е намерено оръжие. Работи се по версия за битов скандал. Шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев потвърди, че е имало стрелба. 

Районът е отцепен от полицията, на място има и линейки.

Метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“, съобщиха от Столична община. Осигурени са заместващи автобуси, които се движат по маршрута в спрения участък, съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От СДВР и прокуратурата дадоха брифинг, на който стана ясно, че сигнал е подаден от шофьора на мотриса, че е открил в последния вагон труп на мъж и жена в безпомощно състояние.

Намерени са пет куршума, а мъжът все още е във влака, тъй като се правят огледи.

Установена е самоличността на двамата, но не може да се дадат подробности, тъй като се чакат близките им, за да ги разпознаят. Стана ясно още, че е намерен и билет за Терминал 2 и трябва да се уточни дали някой от тях е трябвало да пътува.

Шефът на СДВР Георги Терзийски заяви, че мъжът е роден през 1958 г., а жената – през 1965 г. И двамата са българи. Не са криминално проявени и живеят в София.

Стреляно е с пистолет Макаров, който е законно притежават от мъжа. Терзийски добави и че загиналият е имал трудов договор с охранителна фирма.

В момента се разпитват свидетели. По камерите в метростанциите ще се установи дали двамата са пътували заедно и къде са се качили.

Към 18 ч. от "Св. Анна" съобщиха, че състоянието на жената продължава да е крайно тежко

"Извадихме два проектила от тялото на жената пострадала днес при стрелба в Столичното метро", заяви д-р Стефан Ковачев - началник на 1 отделение в Клиника по хирургия към УМБАЛ 'Св. Анна"-София АД. Има сериозна опасност за живота й, уточни той.

Към момента неврохирузите продължават операцията на тежката черепно-мозъчна травма, причинена от огнестрелно оръжие.

Към 19 ч. от болницата съобщиха, че жената е настанена в реанимация, но продължава да е с опасност за живота. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови