Скиор загина край Банско (обновена)

OFFNews 03 февруари 2014 в 09:23 10399 3

47-годишен скиор от Павликени загина на разклона между писта "Тодорка" и "Балканиада", съобщи директорът на Планинската спасителна служба към БЧК Кирил Русев.

Мъжът паднал, докато карал ски, и ударил главата си в твърд предмет. Получил е черепно-мозъчна травма.

 

Инцидентът е станал към 12 ч.

"Човекът е намерен с тежки травми, със сцепена каска и с гръбна травма. Екипът на ПСС не е бил свидетел на това как се е случил самият инцидент, но е пристигнал незабавно на място. Екипът е бил съставен от четирима души – трима спасители и един лекар, направени са всякакви реанимационни действия, но, за съжаление, човекът е починал заради травмите си”, допълни Русев.

Случаят е предаден на полицията. Мъжът е загинал при нещастен случай, категоричен бе директорът а Областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Костов в коментар за OFFNews.

Мъжът е носил каска. Няма данни пътят му да е бил препречен от някого. Пистите също са били обработени.

По информация на "24 часа" скиорът се е ударил в оръдие за правене на сняг.

Спасителният екип е пристигнал незабавно, имали са кислород и оборудване, два часа са се опитвали да направят всичко възможно, за да го спасят, не са успели заради вътрешни травми.

Мъжът е бил в зимния ни курорт със семейството си.

"Травмите му са били толкова големи, че никой не е могъл да му помогне. Екипите на Планинската спасителна служба незабавно са се отзовали на сигрнала за помощ с лекар, с кислород - с всичко необходимо, направили са и интубация. За съжаление, травмите на туриста са били толкова големи, че си е отишъл", каза председателят на БЧК Христо Григоров.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!