Шефът на ГДБОП: Боевски е трябвало да получи 250 000 евро

ОFFNews 29 декември 2011 в 12:38 2753 1

Гълъбин Боевски
Гълъбин Боевски

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е трябвало да получи поне 250 000 евро за кокаина, с който бе задържан в Бразилия.

Това разкри пред БНР шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Бившият тежкоатлет бе хванат в края на октомври на летище в Бразилия с 9 кг кокаин.

По оперативни данни на МВР кокаинът у Боевски е бил предназначен за българския пазар. Гълъбин е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро.

Според шефа на ГДБОП Боевски и бил проверен щателно, тъй като бразилските власти са поставили българите в графата "рискови пътници". Той потвърди думите на Гълъбин, че от МВР не са следили бившият състезател по вдигане на тежести.

Междувременно адвокатът на Боевски Ивайло Дерменджиев заяви, че първото заседание по делото на Гълъбин се е провело без адвокатска защита, като бразилският юрист на тежкоатлета е научил, че ще има такова заседание минути преди провеждането му.

След триседмичен престой в Бразилия в сряда вечерта в България се завърна съпругата на Боевски. Красимира разказа, че е имала няколко срещи с Гълъбин, като е имала свиждания всеки уикенд по време на престоя си. По нейни впечатления разследване на скандала в момента не тече, като не се търсят различните гледни точки за случилото се, съобщи bTV.

Красимира допълни, че безрезервно вярва в невинността на съпруга си. Тя коментира още, че е много вероятно дъщеря й Сара, която бе заедно с Гълъбин, когато той бе задържан, да бъде привикана за показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!